Poluarea costă! În special cea cu plastic provenit din utilizarea cotidiană. Ne sufocăm din cauza unor sticle din plastic pentru apă, farfurii și tacâmuri din plastic pentru mancarea de la comandă, pungi din plastic pentru cumpărăturile de la Mega. Iar în mijlocul Oceanului Atlantic, o insulă formată din PET-uri a ajuns să depășească suprafața Franței.
Ce este de făcut? În primul rând, să încercăm să nu mai poluăm. Să folosim mai des produse reutilizabile. Să ne gândim unde ajung resturile pe care noi le producem și cum pot fi ele reimtegrate în circuitul economic. Nu este greu, trebuie doar un pic de grijă și de respect pentru ce lăsăm copiilor și nepoților noștri.
Biodeck, fabrica de plastic ecologic
Am făcut o ediție CapitalTV dedicată acestui subiect, avându-l ca invitat pe Tudor Georgescu, director general Prodplast și unul dintre fondatorii Biodeck. Aceasta din urmă este o fabrică de produse compostabile și biodegradabile care ar putea să rezolve o mare parte din problema ambalajelor de folosință cotidiană. Alături de el, am invitat-o pe Gabriela Iordan, manager de proiect Recicleta, o inițiativă de natură să mai repare din ceea ce noi am stricat în legătură cu mediul și, poate, să schimbe minți și inimi pentru un viitor mai bun.