Categorii
CapitalTV

CapitalTV: Secretele festivalului Untold

Prezent la emisiunea CapitalTV, Edy Chereji explică secretele din spatele succesului festivalului Untold, cel mai mare din România și unul dintre cele mai mari din Europa.

355.000 de participanți a numărat în 2018 festivalul Untold. Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul desfășurat la Cluj este cel mai mare de acest gen din România și se află în continuă creștere. Economia paralelă a festivalului are și ea de câștigat. Anul acesta, închirierea unui apartament pentru toate cele 4 zile ale festivalului a costat minimum 300 de euro. Restaurantele au și ele prețuri speciale pe perioada evenimentului, după modelul deja cunoscut celor care partiicipă la festivalul de cinema de la Cannes. Specialiștii estimează că veniturile generate de Untold se ridică la aproximativ 65 de milioane de lei, dintre care 20 de miioane sunt numai banii de cazare.

Oamenii din spatele festivalului

Desfășurarea de forțe necesară pe durata festivalului este și ea una impresionantă. Peste 7.000 de oameni sunt implicați în organizare, dintre care 1.800 sunt jandarmi, poliţişti, pompieri şi medici. În plus, la festival vor fi prezenți şi 700 de agenţi privaţi de pază. Un spital de campanie SMURD şi patru puncte de prim ajutor sunt, de asemenea, instalate în zona cu cea mai mare afluență de persoane.

Veniturile directe generate de Untold sunt pe măsură. Un bilet de intrare pentru numai una dintre zilele festivalului a costat aproximativ 250 de lei, în timp ce un abonament VIP pentru toată durata a putut fi cumpărat cu 1.210 lei. Compania care administrează acest eveniment realizase în 2017 încasări de 60 de milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Această sumă include – pe lângă vânzările de bilete – și sponsorizările, care reprezintă cea mai mare parte din fonduri.

Mai multe detalii despre desdesubturile acestei afaceri aflați direct de la unul dintre creatorii ei, Edy Chereji:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.