Categorii
Life

Ce-am învățat din dragniadă

10 august 2018. O dată care va rămâne în istorie. Nu știm încă în ce mod. După toate probabilitățile, este una dintre acele situații în care câștigă cel care are gura mai mare. Cel care speculează mai bine „adevărurile” care-i servesc cauzei. Oricum, pentru fiecare dintre noi, a fost clar că este prima „dragniadă”, derivată direct din mineriadele lui Ion Iliescu. Să sperăm că va rămâne singura!

Încerc să redau aici câteva adevăruri personale:

  1. Demonstrația a fost folosită de forțele guvernamentale drept pretext pentru „a-i încinge” pe cei care-l deranjează pe psihopatul cunoscut până deunăzi drept „Flaușatul”.
  2. Flaușatul și-a construit cu grijă un scenariu după care oamenii fideli lui au acționat de la început până la sfârștit.
  3. Jandarmeria este o armă. Oamenii care o compun, luați fiecare în parte, pot fi cetățeni rezonabili sau nu, dar împreună, îmbrăcați în uniformă și la ordin, servesc celor care se află mai sus pe lanțul de comandă. Atât și nimic mai mult.
  4. Majoritatea jandarmilor, luați fiecare în parte, dacă sunt lăsați liberi să facă ce-și doresc, există șanse mari să bată oameni. Din motive de ei știute sau pentru că poartă smartphone-uri. La fel cum minerii băteau pe vremuri pe cei cu barbă și ochelari.
  5. Purtătorii de cuvânt ai jandarmilor sunt niște imbecili triști și mincinoși.
  6. Carmen Dan este o starletă ofilită, aflată la vârsta menopauzei, care ar da orice pentru un cât de mic rol de divă. Îmbrățișarea jandarmeriței „martir”, vizibil deranjată de situația în care se află, concurează în amintirile mele la poziția de cea mai grețoasă fotogramă care mi s-a lipit de retină.
  7. Toți oamenii Flaușatului sunt proști și lași. Nu e nicio mirare, genul acesta de oameni își copiază instinctiv șeful până la cele mai mici detalii.
  8. România din visele umede ale Flaușatului este – fără îndoială – o dictatură. Pur și simplu, omul nu este capabil să înțeleagă nicio altă formă de organizare socială.
  9. Continuarea pe drumul pe care ne-a așezat Flaușatul ne va duce la izolare internațională și – implicit – la sărăcie.
  10. Singura formulă care poate readuce România pe drumul spre prosperitate este democrația și statul de drept. Ceea ce înseamnă că Justiția trebuie să fie independentă de puterea politică iar puterea guvernamentală să fie mult diminuată față de ceea ce avem acum. Da, asta înseamnă și bugete mai mici pentru serviciile de informații.

Necazul cel mare cu revoluțiile este că nu fac decât să dărâme și nu pun nimic în loc. Așa că nu-mi doresc o revoluție și nici demisia guvernului Dăncilă. Dimpotrivă, aș vrea s-o vedem pe doamna prim ministru cât mai des în lumina reflectoarelor, cu privirea aceea speriată, cerșind ajutorul consilierilor. Cu cât mai expusă va fi prostia ei, cu atât mai evident va deveni pentru toți simpatizanții pesediști că au făcut o alegere extrem de proastă atunci când au decis să se lase pe mâna Flaușatului.

În final, pe post de concluzie: PSD nu mai poate sub nicio formă să redevină un partid credibil. Pe 10 august și-a anulat și ultima șansă de a reprezenta ceva pe scena politică în viitor. Va rămâne în mentalul colectiv drept Grupul Infracțional Organizat condus de Flaușat. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.