Categorii
Business

E foame mare de bani la buget

Guvernul Tudose se întrece în măsuri fiscale pe final de an. În ciuda oricăror explicații docte sau, dimpotrivă, de o naivitate incredibilă, pe care le dau diverși oameni politici, explicația acestor schimbări este una singură: este mare nevoie de bani la buget! Creșterile de salarii cu care PSD a vrut să-și impresioneze alegătorii și-au definitivat deja lucrarea perversă. Adică au generat o creștere economică importantă, dar bazată exclusiv pe consum. Iar aterizarea este iminentă și ne va lovi rău pe toți.

De aceea, a devenit mai mult decât urgent să apară măsuri compensatorii. Iar jongleriile cu contribuțile sociale exact asta sunt. Niște măsuri de natură să micșoreze masa salarială totală suportată de buget și să umple vistieria cu banii companiilor private care sunt obligate să scoată dintr-un buzunar – prin mărirea salariului minim – ceea ce n-au apucat să bage în celălalt. Mai multe despre acest nou proiect al guvernului, aici!

Iar aici niște considerații despre ceea ce trebuia să se numească „taxa de solidaritate”, o idee incredibil de proastă din punct de vedere politric, care a fost abandonată doar în formă, nu și în fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.