Categorii
Life

Ce inseamna sa fii idealist 

O cunosc pe Raluca de mult timp. Atat de mult incat inceputurile se pierd in ceata unor amintiri pe care nici nu mai stiu daca le-am trait sau doar le-am gandit. Mi-a placut de ea din prima fiindca avea mereu un zambet poznas, de copil care tocmai se pregateste sa faca o nazbatie. Aveam sa-mi dau seama curand ca are cele doua calitati care fac dintr-un om un bun journalist: curiozitate si naivitate. Naivitatea in forma ei pozitiva, acea capacitate de a privi in jur fara prejudecati, de a fi capabil sa-ti formezi o parere proprie si curata despre orice.

Calitatile astea ale ei insa nu functionau intotdeauna asa cum era nevoie. Tot ea era cea care ar fi vrut sa scrie cinci pagini despre un subiect care avea alocate doar doua. Sau sa se documenteze la fata locului pentru un articol care nu avea alocat vreun buget de deplasare. Si, cred ca va imaginati deja, Raluca era printre ultimii oameni care isi preda textele pentru paginatie. Presupun ca e unul dintre defectele acceptabile ale creativilor, cu mai toti cei din tagma asta se intampla la fel.

Astazi, in sfarsit, Raluca poate sa faca lucrurile exat asa cum si le doreste. Asta pentru ca are propriul ei blog. Poate sa se intinda cu un text pe oricate pagini, sa publice orice fotografii i se par ei interesante, sa scrie oricat timp isi doreste, pana i se pare ca textul a iesit asa cum trebuie.

Raluca Hagiu_The Idealist
Cu Raluca Hagiu la lansarea blogului The Idealist

Am fost si eu la lansarea blogului The Idealist. M-am intalnit cu multa lume cunoscuta, am baut un prosecco roze foarte bun – Luc Belair, venit direct de pe Coasta de Azur – si am mancat un tort de exceptie (ceva cu inghetata, yummy-yummy!). Si asa am descoperit si mansarda de la Simbio, a carei amenajare s-a incheiat de curand. Si balconasul fumatorilor, de pe care poti vedea de sus zona Mantuleasa, cu casele ei vechi si aerul acela interbelic care face farmecul anumitor zone ale Bucurestiului. Intr-un cuvant, o seara frumoasa, din acelea care te indeamna la tihna si care te fac sa visezi la vacanta.

Cristina Stanciulescu _The Idealist
Cu Cristina Stanciulescu la lansarea blogului The Idealist

Va invit acum sa o descoperiti pe Raluca Hagiu pe blogul ei personal. Daca o cunoasteti deja din revista Unica, unde este redactor sef, s-ar putea sa descoperiti o persoana usor diferita. Daca nu, merita sa faceti cunostinta cu ea si sa-i urati „La multi ani!”. Uitasem sa va spun, Raluca si-a lansat blogul chiar de ziua ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.