Categorii
Life

Vremuri tulburi

Traim vremuri tulburi. Referendumul din Grecia, pe langa consecintele lui economice, are unele politice extrem de grave! In fapt, rezultatul votului inseamna ca grecii nu mai doresc o alianta – economica deocamdata – cu americanii si alte state europene preferand sa se descurce singuri. Demagogia si coruptia propriilor politicieni i-a adus aici, pe fondul slabiciunilor structurale ale UE. Am scris un articol in Capital despre cum s-a ajuns in aceasta situatie. Dar asta nu mai conteaza acum. Raul a fost deja facut.

Ceea ce conteaza este faptul ca Grecia nu se poate descurca singura iar cetatenii ei habar nu au de asta. Visarea cu ochii deschisi ii va face pe greci sa devina niste clienti constati ai „bunavointei” rusesti. Iar asta ma sperie cel mai tare.

UE a fost construita in principal pentru a se evita un nou razboi in Europa. Iar Rusia este azi cea mai mare amenintare la adresa pacii de pe acest teritoriu. Un stat membru care sa-i cante in struna liderului de la Kremlin este exact scanteia care poate sa aprinda butoiul cu pulbere.

Aruncati un ochi pe harta de mai jos, pe care am imprumutat-o de la Business Insider. Veti intelege mai bine de ce ma tem!

russia-vs-nato07
NATO vs. Rusia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.