Categorii
Life

CrossFit Groove Battle

Atunci cand inima iti sta sa explodeze si te sufoci fiindca oxigenul respirat nu-ti mai ajunge exista un singur lucru de facut. Mai bagi inca o serie de cinci burpees!

Am participat pentru prima oara in viata mea la o competitie de CrossFit. A fost organizata de sala unde ma antrenez de obicei – CrossFit Groove – pentru atletii care o frecventeaza.

Pentru cei care inca nu stiu ce este CrossFit-ul, sa facem povestea foarte scurta si sa zicem ca este o metoda de antrenament care combina elemente din haltere, atletism si gimnastica. Exista chiar si o competitie anuala sponsorizata de Reebok care se numeste „CrossFit Games” si care l-a dat lumii pe Rich Froning, The Fittest Man on Earth. Omul a castigat competitia patru ani la rand, incepand cu 2011 si terminand cu 2014.

Trebuie spus ca fetele care au fost martore evenimentului nu au avut parte de trupuri chiar atat de entuziasmante precum cel al lui Rich Froning din partea atletilor participanti. Si-atunci poate va intrebati de ce s-au mai obosit sa vina. Ei, dar arbitrii?!?… Ei, cei care ne sunt instructori de vreo noua luni bune, va asigur ca au toate motivele sa fie mandri de tot ce au in dotare.

Concursul a fost compus din trei probe. Primele doua au fost anuntate cu cateva zile inainte iar cea de-a treia a ramas secreta pana in ziua concursului.

 

Proba 1:
10 minute

AMRAP (As Many Rounds As Possible)
1-1-1-1 / 2-2-2-2 / 3-3-3-3 / etc.

Kb swings (cu 20 kg) – Balansari cu Kettle Bell
Ab mat sit-ups – adica abdomene clasice, cu zona lombara protejata de o pernita speciala
SDHP (cu o bara de 35 kg) – Sumo Deadlift High Pull – vedeti in poza de mai jos
Pull-ups – tractiuni la bara

Am reusit sa fac 8 runde in cele zece minute, fiind incurcat si de cele cinci sau sase repetari suplimentare pe care mi le-a dictat arbitrul la SDHP fiindca nu am executat corect din prima.

SDHP
Sumo Deadlift High Pull

Proba 2:

13 minute

Deadlift ladder – adica indreptare cu greutate din ce in ce mai mare, ca in poza din deschidere

Asta mi-a adus simpatia unora dintre prietenii de pe facebook fiindca am reusit sa ridic de la sol 130 kg in cele 13 minute avute la dispozitie. Am inceput cu 40 de kg si am incarcat progresiv bara pana la 130, ceea ce m-a facut sa ma simt un pic mai mare si mai puternic decat imi imaginam inainte ca sunt.

 

Proba 3:

25 minute

320 m Alergare

15 Front Squat – genoflexiuni cu bara de 35 kg pe piept

30 Push Ups – flotari

15 Box Jumps – sarituri pe o cutie de lemn

30 Wall Ball Shots – aruncari cu mingea medicinala de 14 lbs pana la o anumita inaltime, pornind din genoflexiune

150 Simple Unders – sarituri normale cu coarda

15 Push Press – ridicarea barei de 35 kg deasupra capului pornind de la nivelul pieptului

30 Lounges – fandari cu discul de 20 kg tinut cu mainile intinse desupra capului

15 Thrusters – ridicarea barei de 35 kg deasupra capului pornind din genoflexiune

30 Burpees – daca nu stiti ce-s alea, vedeti in filmuletul de mai jos

Aici aproape ca m-am sfarsit. Si totusi, la un moment dat s-a produs o minune. Competitori si spectatori deopotriva s-au strans in jurul meu si m-au incurajat sa termin proba in timpul regulamentar. Am reusit sa fac asta datorita oamenilor din jur care au uitat de ideea de competitie sau de indiferenta doar fiindca unul de-al lor avea nevoie de sustinere.

 

Ei bine, dragii mei, asta este CrossFit-ul. Si asta e spiritul care-i uneste pe toti cei care-l practica. In SUA, unde este acum cea mai populara metoda de antrenament, oamenii zic ca seamana cu un cult. O fi exagerat? Nu stiu. Dar intrebati un practicant cum este sa-ti iasa un „Muscle Up” si veti vedea cum ii apar instantaneu doua scantei stralucitoare in ochi.

Muscle Up
Muscle Up

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.