Categorii
Life

Miros de iarna si de iubire

Ce e dragostea? O pierdere temporara a uzului ratiunii? O legatura wi-fi cu divinitatea? Un pasaj suprateran peste calea ferata pe care circula trenurile rutinei cotidiene? Oricare ar fi fost raspunsurile, este exclus sa existe cineva care sa nu se fi intrebat asta niciodata.

Fluturi in stomac, rasete zgomotoase la orice gluma subtirica, pulsul urcat in gat, picioare de bumbac… Cunoastem cu totii simptomele intepaturilor lui Eros (sau ale lui Anteros, pentru cei norocosi). Stim sa punem diagnosticul corect, dar nu prea intelegem boala si nici care sunt medicamentele care ar putea sa ne scape de ea. Poate pentru ca, mai mult decat orice persoana, iubim sa fim indrgostiti.

Intrebati in jur! Ce-i mai rau? Sa iubesti fara sa fii iubit, sau sa nu iubesti niciodata? Nu cred ca exista cineva care sa-si doreasca a doua varianta. Altfel nu s-ar mai fi jucat pe scena Romeo si Julieta, nu s-ar mai fi turnat Titanicul, nu s-ar mai fi auzit Someone Like You al lui Adele. Plus atatea si atatea altele cu care ne torturam noptile de solitudine sau cu care ne invelim trupurile goale atunci cand impartim cu cineva Paradisul.

Chiar asa, fara sa stim foarte exact ce e dragostea, intelegem ca fara ea lumea ar fi cu totul lipsita de sens. Si mai stim ca niciun simt nu ne poate lovi mai tare in moalele capului decat mirosul. Fie ca-l descoperim pe perna din dormitor, pe camasa purtata ieri sau pe pielea unui strain in metrou, mirosul dragostei se simte uneori mai dur decat pumnii lui Myke Tyson, alteori mai dulce decat eclerele de la French Revolution. Iar asta este motivul pentru care opt dintre cele mai renumite „nasuri” din lume – artisti ai parfumului – au incercat sa creeze mirosul iubirii. Acea mireasma care, chiar nemaiintalnita niciodata in trecut, sa rascoleasca sufletele si mintile oamenilor pana la extaz.

Proiectul acesta nascut din dragoste si parfum s-a numit „unscent” si a incantat deja cetateni din Londra, Milano, Forenta si Johannesburg. Intre 13 si 16 noiembrie, el va face o escala la Bucuresti, adus de cunoscutii consilieri in parfumuri de lux de la Madison. Pentru cine n-a mai iubit demult, sau pentru cine iubeste si vrea sa-si simta dragostea inca si mai puternica, „expozitia” aceasta de parfumuri va fi o destinatie de neratat.

Pentru amanunte, click mai jos!

https://www.facebook.com/events/335784669960388/

https://vimeo.com/109743869

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.