Categorii
Business

Topul stirilor saptamanii

Emisiunea Capital TV a luat o binemeritata vacanta. Dar, ca sa nu pierdem total contactul cu evenimentele, iata cele mai importante stiri ale saptamanii trecute, intr-o ordine aleatoare:

1. Nu mai este nevoie de stampila pentru firme

Simbolul birocratiei a fost in sfarsit trecut in nefiinta. Teoretic, conform Monitorului Oficial, actele nu mai au nevoie de petele rotunde de tus. Totusi, intuitia imi spune ca stampila isi va mai duce propria lupta prin catacombele mintilor unor functionari care altfel nu ar sti ce sa faca cu mainile.

2. Mugur Isarescu s-a pronuntat public impotriva noului Cod Fiscal

Guvernatorul BNR o tine pe-a lui cu politicile anticiclice. Adica, pe intelesul tuturor, daca exista crestere economica nu e nevoie de scaderi de taxe. Asta ar trebui sa insemne si ca atunci cand exista scadere economica – vezi criza inceputa in 2008 – nu ar trebui sa se faca cresteri de taxe, ceea ce nu s-a intamplat. Cu alte cuvinte, hai sa ne schimbam comportamentul, sa renuntam la excese si sa fim prevazatori! Dar incepeti voi, cei saraci si, daca merge, poate ne conformam si noi, bogatii. Poate ca este simplist si subiectiv ce spun, dar e pe blogul meu personal si-mi permit.

3. Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale

Intr-un avant marinimos, presedintele ales al tarii a hotarat si el ca este mai bine pentru noi sa cheltuim mi putin – vezi respingerea noului Cod Fiscal – dar si mai bine este ca privilegiatii sa devina si mai privilegiati. In frunte cu domnia sa, fireste. „Ca voi egalitate, dar nu pentru catei!” este probabil citatul pe care l-a retinut „neamtul” nostru de la orele de limba romana. Astfel, celebra fabula lui Grigore Alexandrescu ramane la fel de actuala ca oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.