Categorii
Business

Primii pași pe bursă cu Claudiu Cazacu

Analistul Claudiu Cazacu ne dezvăluie care sunt primii pași către oportunitățile oferite de bursă.

Episodul 2 din emisiunea online D3SC1FR4T:
Primii pași pe bursă, cu analistul Claudiu Cazacu

Analistul Claudiu Cazacu a fost invitatul episodului 2 al emisiunii „D3SC1FR4T”. El a explicat care sunt oportunitățile oferite românilor de piața de capital și cum să faci primii pași pe bursă fără să riști să pierzi mulți bani. Mai jos găsiți scriptul emisiunii.

Scriptul emisiunii „Primii pași pe bursă”

Bine v-am găsit la „d3sc1fr4t”, noua mea producție independentă pe teme economice. Sunt Claudiu Șerban și astăzi vă propun să învățăm cum să facem bani fără să muncim.

Pentru asta, l-am invitat la emisiune pe Claudiu Cazacu, analist economic și cel mai bun specialist în piața de capital pe care îl cunosc.

Dar, mai întâi, vreau să vă spun că m-am întrebat toată viața cum ar putea cineva să-și pună banii la treabă, chiar dacă nu dispune de o sumă destul de mare ca să-și  poată cumpăra un apartament pe care apoi să-l închirieze. Dobânzile la depozite mi s-au părut mai mereu foarte modeste, iar perspectiva de a plăti comision unui broker care să te reprezinte pe bursă, mult prea scumpă și complicată.

Ei bine, astăzi lucrurile nu mai stau la fel, iar pandemia de Covid 19 a schimbat mult situația. Digitalizarea s-a accelerat iar piețele de capital ne sunt mai la îndemână decât oricând. Dar, să-l lăsăm pe Claudiu Cazacu să ne explice:

> Intervenție Claudiu Cazacu

Ca să faci bani trebuie să „ghicești” care sunt domeniile și companiile care merg cel mai bine. Câștigurile substanțiale sunt aduse de investițiile inspirate, nu de cele lipsite de riscuri. Care ar putea fi ele? Fără îndoială, pandemia a jucat un rol și în această chestiune.

> Intervenție Claudiu Cazacu

Ce are de făcut un începător în ale bursei? În priul rând, să încerce să înțeleagă contextul economic general și să identifice trendurile din piață. Claudiu Cazacu ne explică mai clar care sunt primii pași pe bursă:

> Intervenție Claudiu Cazacu

Spuneam că românilor le sunt disponibile mai multe platforme de investiții. Una dintre cele mai cunoscute este Revolut, cu o interfață extrem de simplă și accesibilă direct de pe telefon. Vrei să faci primii pași pe bursă? Este simplu și nici nu costă mult:

> Intervenție Claudiu Cazacu

Aici se încheie emisiunea „d3sc1fr4t” dedicată investițiilor pe bursă. Sper din toată inima să nu considerați că doar cei care dispun de sume mari au șansa să câștige bani fără să muncescă. Orice sumă, cât ar fi de mică, poate să genereze câștiguri mai mari pe bursă decât dacă este ținută în bancă sau – și mai rău! – la saltea. Cu condiția să fie investită cu cap.

Informați-vă și ridicați capul din pământ. Nu e greu. Iar până ajungeți milionari, vă invit să urmăriți în continuare producția mea independentă disponibilă online și să ținem legătura pe pagina mea de Facebook. Să ne revedem cu buzunarele pline!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.