Doi tineri antreprenori au pornit un start-up care cumpără telefoane mobile Second Hand, le recondiționează și apoi le vinde, cu garanție. Cei doi întreprinzători, George Moroianu și Alin Luca, au reușit să ajungă la o cifră de afaceri de 1,5 milioane de Euro și au de gând să crească vertiginos în 2021.
Mai jos, scriptul emisiunii „D3SC1FR4T”
„Bine v-am găsit la „d3sc1fr4t”, noua producție independentă care transformă cifrele în povești. Sunt Claudiu Șerban și astăzi vă prezint doi tineri antreprenori și o idee de afaceri cât se poate de simplă.
Apple a lansat de curând modelul iPhone 12. De obicei, un nou iPhone se lăsa cu cozi interminabile în fața magazinelor și nejustificat de mult entuziasm. De vreo doi-trei ani însă, frenezia cu care fanii așteaptă un nou model de smartphone a cam dispărut. Ba mai mult, specialiștii spun că publicul intenționează să păstreaze un telefon mobil pentru trei ani, în medie, nicidecum să-l schimbe anual cu noul model.
Intuind trendurile, Alin Luca și George Moroianu s-au gândit că ar fi bine să-ți poți vinde telefonul vechi și apoi să-ți cumeri un altul, tot second hand, dar cu garanție. Așa s-a născut Flip.ro, magazinul de telefoane mobile recondiționate. Ideea lor a atras mai întâi o finanțare de 120 de mii de euro, apoi o a doua rundă, în valoare de 250 de mii de euro. Iar acești 370 de mii de euro sunt doar începutul. De la lansarea sa, acum mai puțin de un an, Flip.ro a depășit deja o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar sfârșitul anului va aduce probabil o valoare a acestui indicator de peste 2,5 milioane de euro. Să-i ascultăm pe băieți ce au de spus despre asta:
> Intervenție Flip.ro
Majoritatea oamenilor consideră că a porni o afacere în România este o chestie pe care o pot face doar cei bogați Care este povestea din spatele succesului Flip.ro și către ce se îndreaptă start-up-ul lui Alin și George:
> Intervenție Flip.ro
Pandemia de Covid 19 a pus pe butuci numeroase afaceri. Flip.ro s-a născut oficial pe 9 decembrie 2019 cu numai trei luni înainte de debutul oficial al epidemiei în România. În ce măsură a afectat Covid 19 businessul celor doi tineri antreprenori?
> Intervenție Flip.ro
Lipsa finanțării este principala problemă cu care se confruntă antreprenorii în România. Pe lângă tradiționala formulă de finanțare PPP – prescurtarea pentru „Părinți, prieteni și alți proști”, ce alte moduri de a obține bani se găsesc pentru start-up-uri? Și, mai ales, cum ar putea fi acestea accesate:
> Intervenție Flip.ro
Aici se încheie emisiunea „d3sc1fr4t” dedicată start-up-ului Flip.ro. Să le dorim succes în continuare lui Alin și lui George, precum și tuturor tinerilor antreprenori în devenire. Iar noi, ceilalți, să nu uităm că vârsta medie a fondatorului unui start-up de succes – conform unui studiu făcut de Harvard Business Review – este de 45 de ani. Deci, timp ar mai fi, pentru foarte mulți dintre noi.
Orice afacere profitabilă este – de foarte multe ori – bazată pe o idee foarte simplă, născută dintr-o nevoie reală. Doar că nu s-a găsit încă nimeni care să o pună în practică. Așa că, vedeți dacă vă lipsește ceva și dacă nu cumva ați putea fi chiar voi cei care umplu golul din piață. Între timp, urmăriți „d3sc1fr4t”, ca să vă stimulați imaginația. Hai cu milioanele!”